1 jun 2007

Opening

Enige tijd geleden ben ik voor een onderzoek naar het ziekenhuis geweest waar een verdikking in mijn lies werd geconstateerd.
Na onderzoek is besloten om deze verdikking te verwijderen voor nader onderzoek. Deze ingreep heeft op 15 mei jongstleden plaatsgevonden.
Tijdens de operatie bleek dat het om een lymfeklier ging.

Dinsdag, 29 mei, was ik voor controle bij de specialist en kreeg ik de uitslag van het onderzoek te horen; een geweldige schok.
Het blijkt een "Non-Hodgkin lymfoom" te zijn, het is een vorm van lymfeklierkanker en wordt als kwaadaardig betiteld.
Het is weliswaar een agressieve vorm maar (zoals het er nu naar uitziet) in een vroeg stadium ontdekt, goed behandelbaar met een grote kans van slagen, maar de wereld staat voor ons wel ineens op z’n kop.
Dinsdagmiddag had ik dus meteen een afspraak bij de internist "Dr. Vlot" (ja dat ging vlot), die meteen allerlei onderzoeken is gaan plannen, en direct daarna is er bloed afgenomen en heeft hij een beenmergpuncctie gedaan (en da's niet fijn)

Woensdag 30 mei bij de KNO-arts geweest voor een onderzoek; geen afwijkingen aan het weefsel gevonden. Maandag of dinsdag aanstaande wordt er een CT-scan gemaakt om te kijken of er ook op andere plekken in het lichaam iets is te vinden.

8 juni hebben we weer een afspraak bij Dr. Vlot om de eerste resultaten te bespreken en 28 juni aanstaande hebben we een afspraak om het behandelplan te bespreken; waarschijnlijk chemo al dan niet in combinatie met bestraling.

Verder voel ik me goed en niet ziek, hoewel ik deze week wel een beetje last heb van mijn keel (zoals iedreen zich wel eens grieperig voelt als er een griepje of verkoudheid zit aan te komen) en daar voel ik me ook eeen beetje koortsig bij (maar nu voel je toch alles ineens anders)

Voor het thuisfront; Edith, Eva en Anouk heeft e.e.a. natuurlijk ook een behoorlijke impact, maar we kunnen er goed over praten en gaan er allemaal positief mee om; en we worden goed en warm gesupport door onze omgeving.

De wedstrijd is begonnen, en ik ga voor de winst!

Theo



DEZE WEBLOG: zal ik vooral gebruiken om af en toe eens wat relevante zaken op te schrijven zodat iedreen die dat wil hier de laatste stand van zaken kan ophalen. Ik zeg er nadrukkelijk bij dat alles wat ik schrijf een momentopname is van de op dat momeent aanwezige informatie, dus het kan door de tijd inmiddels zijn achterhaald.